Deels uitgedunde dienstregeling door sneeuw

Rover is tevreden met het feit dat NS vandaag slechts deels een aangepaste dienstregeling heeft gereden. De consumentenorganisaties pleitten al eerder voor het meer flexibel hanteren van de zogenaamde LUD (Landelijk Uitgedunde Dienstregeling).

Het was woensdag moeilijk te verkopen aan de reiziger: uiteindelijk viel er in de loop van de avond op veel plaatsen slechts een laagje sneeuw, terwijl er al de hele dag in het hele land minder treinen reden. Het is exemplarisch voor hoe er door NS wordt omgegaan met sneeuw. Rover pleit daarom al langer voor het meer flexibel inzetten van de LUD.

Afgelopen nacht viel er weer sneeuw en deze keer besloot NS om slechts tot 10:00 uur minder treinen te rijden en dan alleen in (zuid)oost-Nederland en op het traject Amsterdam ā€“ Eindhoven. Wat Rover betreft is deze beperkte inzet van de LUD al een flinke verbetering. Uiteindelijk hopen we zo ver te komen dat de uitgedunde dienstregeling voor alleen echt uitzonderlijke situaties wordt ingezet.

Rover hoopt dat NS de flexibele aanpak nu verder doorzet. Afgelopen zomer pleitten Rover en de andere consumentenorganisaties in het Locov voor het flexibiliseren van de uitgedunde dienstregeling, zodat hier ook later gedurende de dag op overgeschakeld kan worden indien nodig. Op dit moment lukt dit niet omdat NS veel tijd nodig heeft om materieel- en personeelsplannen aan te passen. De consumentenorganisaties zien daarom graag een verkenning naar een vereenvoudiging en het meer betrouwbaar maken van de logistiek van materieel en personeel, zodat de dienstregeling ā€“ zeker tijdens sneeuwdagen ā€“ minder kwetsbaar wordt.

Dienstregeling, Dienstuitvoering

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons