Skip to main content

EBS zoekt oplossing voor bereikbaarheid Voorne-Putten

Vervoerder EBS gaat samen met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gemeente Hellevoetsluis op zoek naar een oplossing voor de verslechterde bereikbaarheid van een aantal wijken op Voorne-Putten. Deze toezegging deed de vervoerder nadat Rover-afdeling regio Rotterdam om opheldering had gevraagd.

Sinds 9 december verzorgt EBS het busvervoer in Voorne-Putten. Het busnetwerk is hiermee ingrijpend op de schop gegaan, met name vanwege de komst van de snelle R-net-bussen. Tegelijk is er juist flink geschrapt in de wijkbussen, waardoor een aantal wijken niet meer of sterk verminderd per bus bereikbaar is. Rover afdeling regio Rotterdam vraagt zich af of de Metropoolregio niet te ver is doorgeschoten bij de invoering van het R-net.

De R-net bussen bieden aantrekkelijk vervoer voor veel reizigers, maar dit gaat nu ten koste van andere reizigers. “Getalsmatig lijkt er een goede keuze te zijn gemaakt, maar voor de mensen die tussen wal en schip komen is het minder”, zegt Gerard Lappee van Rover-regio Rotterdam tegen het AD. “Het doel lijkt nu alleen maar zoveel mogelijk reizigers te hebben”. Rover wil meer aandacht voor de kwetsbare reizigers die nu lange afstanden moeten lopen naar een bushalte.

Het onderwerp kwam deze week aan bod tijdens een bijeenkomst, nadat Rover om opheldering had gevraagd. EBS heeft laten weten in overleg te gaan over een oplossing voor de slecht bereikbare wijken. Rover regio Rotterdam houdt de vinger aan de pols en vraagt EBS om ook de klachtafhandeling te verbeteren. Ook vraagt de Rover-afdeling de Metropoolregio om lessen te treken uit deze invoering van het R-net, zodat niet dezelfde fouten worden gemaakt bij de invoering van het R-net op andere plaatsen in regio Rotterdam.

Dienstregeling, Rotterdam, Afdelingsnieuws