NS onderzoekt aansluiting in Eindhoven

Op verzoek van Rover gaat NS onderzoeken of de aansluiting tussen de Sprinter uit Den Bosch op de Intercity naar Maastricht kan worden verbeterd. Deze aansluiting op station Eindhoven wordt een paar keer per dag niet geboden, met een langere reistijd tot gevolg.
Reizigers die met de Sprinter vanaf ’s-Hertogenbosch naar Deurne reizen, kunnen op station Eindhoven overstappen op de Intercity naar Maastricht. Meestal is dit een vlotte aansluiting van slechts 2 minuten op hetzelfde perron. Een paar keer per dag wordt deze overstap echter niet geboden en zijn reizigers ruim een kwartier langer onderweg. 

De oorzaak is waarschijnlijk een goederentrein die de Intercity naar Maastricht in de weg zit. De Intercity moet hierdoor een paar keer per dag uitwijken naar een ander perron, waardoor de aansluiting van 2 minuten onhaalbaar wordt. Rover heeft samen met de andere consumentenorganisaties in het Locov NS geadviseerd de aansluiting de hele dag op hetzelfde perron te bieden om zo een betrouwbare verbinding te garanderen.

NS heeft aangegeven de wens van de consumentenorganisaties te begrijpen en de situatie te zullen onderzoeken. Rover verwacht in het najaar van NS de resultaten van dit onderzoek te ontvangen.

Dienstregeling, Noord-Brabant, Advies

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons