Geen NS-zomerdienstregeling in 2020

NS heeft besloten dit jaar geen hoogzomerdienstregeling te introduceren en volgt hiermee het advies van Rover.

Eerder liet NS weten een hoogzomerdienstregeling te willen invoeren waarbij 5 weken lang een aantal spitstreinen zou worden geschrapt tussen onder meer Amsterdam en Enkhuizen, Alkmaar en Haarlem en Den Bosch en Oss. NS zag hier ruimte voor omdat er in de zomer 40 tot 50% minder reizigers zijn ten opzichte van het najaar. Rover en andere consumentenorganisaties uit het LOCOV vermoeden echter dat dit verschil in de hyperspits minder groot is.

Rover zag niets in het plan van NS. Voor diverse spitsreizigers dreigden slechtere aansluitingen en langere reistijden. Daarbij komt nog dat er veel werkzaamheden aan het spoor zijn in de zomer, waardoor veel reizigers met een optelsom van hinder te maken zouden krijgen. Bovendien zouden de afwijkende start- en einddata van de hoogzomerdienstregeling de reisinformatie ingewikkeld maken.

NS heeft besloten het bezwaar van Rover en de andere consumentenorganisaties ter harte te nemen en de hoogzomerdienstregeling dit jaar niet in te voeren. Wel wil NS bekijken of er een goed logistiek plan kan worden gemaakt voor de zomer van 2021. Mocht NS volgend jaar daadwerkelijk weer een hoogzomerdienstregeling overwegen, dan zullen de consumentenorganisaties opnieuw om advies worden gevraagd.

Dienstregeling

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons