Rover wil snel herstel laatste treinoverstap Groningen

Rover wil dat de laatste aansluiting tussen Zwolle en stations Warffum en Roodeschool snel wordt hersteld. Door een afstemmingsfout tussen NS en Arriva zijn reizigers vanaf aanstaande zondag laat op de avond hun aansluiting in Groningen verloren. 

Sinds het bekend worden van de nieuwe dienstregeling komen er klachten binnen bij Rover van reizigers die op station Groningen hun laatste aansluiting hebben zien verdwijnen. De NS-Intercity uit Zwolle komt namelijk precies aan op het moment dat de laatste Arriva-trein naar Warffum en Roodeschool vertrekt, waardoor deze overstap onmogelijk is geworden. Rover heeft de vervoersbedrijven om opheldering gevraagd. 

Het probleem lijkt te zijn ontstaan door een afstemmingsfout. Arriva wil de fout graag herstellen, maar dat blijkt pas mogelijk in februari. Rover heeft er weinig begrip voor dat het herstel zo lang moet duren. “Dit is bureaucratisch geneuzel”, stelt Rover-directeur Freek Bos, “wat in februari kan, zou deze week ook nog moeten kunnen. Stel het belang van de reiziger boven dat van het systeem.” Rover dringt dan ook aan op snel herstel van de fout. 

Dienstregeling

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons