Skip to main content

Papieren spoorboekje na jaar pauze weer te koop

Spoorboekje 2021 foto 1Het papieren spoorboekje is terug van weggeweest. Vanaf vandaag is het online te koop via OVshop.nl, het boekje kost € 11,95 exclusief verzendkosten. Wees er snel bij, want op=op! Bestellingen gedaan voor 10 december worden circa 17 december thuis bezorgd.

Op 12 december gaat de nieuwe dienstregeling in en krijgen reizigers te maken met de grootste wijziging sinds 2017. Op meerdere trajecten gaan extra treinen rijden. Zo komen er op drie verbindingen nieuwe “tienminutentreinen” waar nu nog elk kwartier een trein rijdt. Er rijden straks meer treinen dan ooit in Nederland, maar het spoorboekje is aanmerkelijk dunner geworden. Dat komt door een nieuwe opzet van de tabellen.

Naast de op veel punten gewijzigde dienstregeling biedt het spoorboekje meer service-informatie voor reizigers dan de vorige edities. Denk daarbij bijvoorbeeld aan informatie over de regeling voor geld terug bij vertraging en een actueel overzicht van prijzen van abonnementen en tickets.

Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje sinds 2013 uit. NS stopte 11 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat er toch behoefte aan was bij reizigers zijn Treinreiziger.nl en Rover in 2013 begonnen met de jaarlijkse uitgave. Dit is alweer de 9e editie die de beide organisaties samen op de markt brengen, dit jaar voor het eerst samen met Treinposities.nl. Vorig jaar verscheen het spoorboekje in verband met Corona niet.

Dienstregeling, Vereniging