Skip to main content

Handtekeningen aangeboden voor meer nacht-OV

Het NS-nachtnet moet flink worden uitgebreid in de weekenden. Tegelijk moeten nachtbussen voortaan ook op donderdag gaan rijden en het netwerk uitbreiden tot buiten de grote steden. Deze boodschap heeft Rover-directeur Freek Bos namens verschillende organisaties aan de vervoersbedrijven meegegeven bij het aanbieden van 3400 handtekeningen en het bidbook ‘Met het OV kom je thuis’.

Petitie2Er zijn onvoldoende mogelijkheden om met het openbaar vervoer thuis te komen na een voorstelling, concert of horecabezoek. Sinds de coronacrisis zijn diverse nachtbussen bovendien gesneuveld. Reden tot zorg bij zowel Rover als verschillende partijen in de cultuur- en horecasector. Gezamenlijk zijn zij deze zomer een actie gestart voor verbetering.

Tijdens de OV Expo ’22 nam Manu Lageirse, topman van Transdev, namens de vervoersbedrijven ruim 3400 handtekeningen in ontvangst. Daarbij presenteerde Rover-directeur Freek Bos een bidbook met diverse voorstellen om het OV voor uitgaanspubliek te verbeteren. Zo pleit Rover onder meer voor voordelige groepstickets, combi-tickets OV en cultuur en gezamenlijke promotionele acties. Rover hoopt dat het openbaar vervoer zich snel weer hersteld van de klappen van de coronacrisis en de nachtreiziger hierbij niet het onderspit delft.

‘Met het OV kom je thuis’ is een actie van Reizigersvereniging Rover i.s.m. Koninklijke Horeca Nederland, theaterkoepel VSCD, theater Orpheus in Apeldoorn, theater de Maagd in Bergen op Zoom, poppodium Willemeen in Arnhem, poppodium Effenaar in Eindhoven en poppodium Muziekgieterij in Maastricht

Dienstregeling, Politiek en lobby, Vereniging