Skip to main content

Nu reserveren: spoorboekje 2023

Spoorboekje 2023 afbeelding ovshopVanaf vandaag is het Spoorboekje 2023 te reserveren. Het spoorboekje is alleen verkrijgbaar via OVshop.nl en kost € 12,95 exclusief € 3,95 verzendkosten. Omdat we vorig jaar mensen moesten teleurstellen is de oplage dit jaar verhoogd. Wees er snel bij, want op=op! Bestellingen gedaan voor 1 december worden vanaf 6 december verstuurd.

Op 11 december 2022 gaat de nieuwe dienstregeling in en krijgen reizigers te maken met grote wijzigingen. Op meerdere trajecten gaan minder treinen rijden als gevolg van personeelstekorten bij de vervoerders. Hierdoor zullen er ook grote verschillen ontstaan tijdens de week. Zo rijden veel treinen alleen nog in de spits op maandag t/m donderdag. Andere treinen rijden op maandag t/m donderdag ook in daluren, maar rijden niet op vrijdag en in het weekend. En weer andere treinen rijden 7 dagen per week. Nieuw in het spoorboekje is een aantal internationale nachttreinen.

In het spoorboekje staan alle treintijden van NS, Arriva, Connexxion, Breng, Blauwnet (Keolis / Arriva) en Qbuzz. Ook internationale treinen die vanuit Nederland vertrekken zijn in het spoorboekje opgenomen. Naast de op veel punten gewijzigde dienstregeling  biedt het spoorboekje service-informatie voor reizigers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan informatie over de regeling geld terug bij vertraging en een actueel overzicht van prijzen van abonnementen en tickets.

Reizigersvereniging Rover en Treinreiziger.nl geven het spoorboekje sinds 2013 samen uit. NS stopte 12 jaar geleden met de uitgave ervan. Omdat er toch behoefte aan was bij reizigers zijn Treinreiziger.nl en Rover in 2013 begonnen met de jaarlijkse uitgave, sinds vorig jaar ook samen met Treinposities.nl. Dit is alweer de 10e editie die ze samen op de markt brengen.

Combideal
Op reis met het nieuwe spoorboekje? Dan is misschien ook een Rover-combideal interessant. Bestel het spoorboekje hier of kies voor een voordelige combinatie met de Rover-wandelgids Op Verkenning en/of de Rover-thermosbeker via deze link.

Spoorboekje Combi Deal Wandel Gids met beker 819x1024

 

Dienstregeling, Vereniging