Rover pleit voor meer flexibiliteit treinkaartjes naar Duitsland

Per 1 februari zijn alle internationale tickets van NS naar Duitsland nog maar twee dagen geldig in plaats van de vier dagen die nu geldt voor tickets die gekocht zijn in de automaat of aan de balie. Dat heeft NS besloten, ondanks het pleidooi van Rover om de geldigheid van alle tickets juist op vier dagen te zetten.

Rover pleit juist al jaren voor een geldigheid van vier dagen, ongeacht of de tickets zijn gekocht in de automaat, aan de balie of via de website. Dit biedt de reiziger meer flexibiliteit wanneer deze zijn lange reis over meerdere dagen wil spreiden. Ook kan de reiziger in geval van vertraging dan eenvoudiger kiezen voor een extra overnachting. NS wil met de kortere geldigheidsduur fraude voorkomen. Wel werkt NS aan betere afspraken met andere Europese vervoerders zodat de reiziger makkelijker gebruik kan maken van de regeling om bij vertraging de volgende dag de reis af te kunnen maken.

Rover heeft samen met de consumentenorganisaties bovendien om meer duidelijkheid gevraagd over treinbinding. (Super) Sparpreis Europa Tickets die via Deutsche Bahn worden aangeschaft voor de IC Berlijn of de ICE, zijn voor het Duitse deel van het traject alleen geldig in een vooraf geselecteerde specifieke trein. Voor het Nederlandse deel van het traject geldt dit echter niet en kan ook een trein eerder of later worden gekozen. Wordt hetzelfde ticket via NS aangeschaft dan is het onduidelijk of het ticket slechts in één specifieke trein geldig is of ook in andere treinen. Bij zowel reizigers als conducteurs bestaat hier de nodige verwarring over. NS heeft inmiddels bevestigd dat deze tickets in Nederland niet gebonden zijn aan een specifieke trein. NS zal onderzoeken of instructies aan personeel verbeterd moeten worden en/of de voorwaarden verduidelijkt moeten worden.

Internationaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons