Toch gratis RAILPLUS voor oudere VDU-houders in 2021

In tegenstelling tot wat uit eerdere berichten bleek, kunnen senioren met een NS-voordeelurenabonnement ook in 2021 nog gebruik blijven maken van de gratis RAILPLUS-korting. Dat heeft NS besloten na kritische vragen van Rover. In 2022 verdwijnt de gratis korting alsnog.

Senioren met een voordeelurenabonnement krijgen via gratis RAILPLUS 15% korting op hun internationale treinreizen. Vorige maand liet NS weten per 1 januari 2021 de reguliere prijs van €15 per jaar te gaan rekenen voor deze korting. Hiermee wil NS de voorwaarden van het oude voordeelurenabonnement gelijktrekken met het abonnement Dal Vrij.

Rover was verrast door de aankondiging van de prijsverhoging en heeft NS hierover kritische vragen gesteld. Daarop heeft NS besloten het gratis RAILPLUS-voordeel voor ouderen in 2021 nog te behouden. NS zal dit op korte termijn aanpassen in de informatie naar klanten. Per 2022 zal het gratis RAILPLUS aanbod alsnog komen te vervallen.

Overigens geeft RAILPLUS dit jaar al geen korting meer in België, als gevolg van een besluit van de Belgische spoorwegen. In 2019 presenteerde NS daarom het plan om RAILPLUS helemaal af te schaffen. NS kwam toen terug op dit voorstel na een negatief advies van de gezamenlijke consumentenorganisaties. Rover denkt graag mee met NS over nieuwe abonnementsvormen die de internationale trein aantrekkelijker maken.

Internationaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons