Skip to main content

Rover wil uitstel prijsverhoging IC Direct

Per 1 juli gaat de reiziger meer toeslag betalen voor de IC Direct. Hoewel de IC Direct de afgelopen maanden beter is gaan presteren, vindt Rover het nog te vroeg voor een prijsverhoging.

Per 1 juli stijgen de tarieven van de toeslagkaartjes voor de IC Direct van €2,40 naar €2,60: een prijsstijging van 8,3%. Ook de toeslagabonnementen worden deze zomer ruim 10% duurder. Volgens het oorspronkelijke plan van NS zou de prijsverhoging per januari worden doorgevoerd. Na protesten van Rover werd dit plan uitgesteld totdat de prestaties van de IC Direct zijn verbeterd.

De prestaties van de IC Direct lijken sinds maart inderdaad te zijn verbeterd. Toch vindt Rover het nog te vroeg voor een prijsverhoging. “De reiziger is de afgelopen winter nog niet vergeten”, stelt Rover-directeur Freek Bos, “bijna een kwart van de treinen reed te laat. De uitval was hoog en de hinder voor reizigers enorm. Het heeft tijd nodig om het vertrouwen van de reiziger te herstellen”.

Rover vraagt NS om de prijsverhoging verder uit te stellen: “NS heeft veelvuldig om het geduld van de reiziger gevraagd, nu is het NS dat geduldig moet zijn om de relatie met haar klanten te herstellen”.

HSL, Tarieven