“Zet boete Qbuzz in voor compensatie reizigers”

Rover wil dat de boete die Qbuzz in regio Drechtsteden moet betalen wegens slechte prestaties, ten goede komt aan de reiziger. Rover pleit voor de oprichting van een reizigersfonds waarmee een vorm van compensatie voor reizigers in regio Drechtsteden kan worden gefinancierd.

Sinds 9 december verzorgt Qbuzz het busvervoer in Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. Zoals vaker bij de aanvang van een nieuwe concessie, verloopt de start bepaald niet zonder problemen. Klachten zijn er over vertragingen, niet haalbare aansluitingen en een ingrijpend veranderd lijnennet waar zowel reizigers als chauffeurs niet altijd uitkomen. Inmiddels heeft de chaos bij Qbuzz de provincie gemotiveerd een boete van drie ton op te leggen. Ook buschauffeurs zijn het zat en dreigen met een staking.

Rover wil snel verbetering zien bij Qbuzz. “Na alle problemen voor de reiziger is het nu hoog tijd voor positieve ontwikkelingen in regio Drechtsteden”, zegt Aldo Markus van Rover-afdeling Drechtsteden. “Dus geen stakingen, maar beter busvervoer en een vorm van compensatie voor de reizigers die gedupeerd zijn door de slechte start van Qbuzz”. Om dit te financieren wil Rover dat het boetegeld in een reizigersfonds worden gestort.

Het reizigersoverleg Rodag, waar Rover deel van uitmaakt, heeft met Qbuzz over de problemen in Drechtsteden gesproken. Het Rodag heeft er vertrouwen in dat de aanloopproblemen worden opgelost maar is onaangenaam verrast door de tijd die Qbuzz hier voor nodig heeft.

Dienstuitvoering, Drechtsteden, Afdelingsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons