Rover-Amersfoort wil betere abri’s

Comfortabele bushaltes zonder tocht en regen. Daar heeft Rover-Amersfoort om gevraagd in de gemeenteraad. Gemeente Amersfoort overweegt vanaf volgend jaar de bushokjes in eigen beheer te nemen.

Het huidige contract met de exploitant van de abri’s loopt eind volgend jaar af. Amersfoort staat nu voor de vraag zelf 180 abri’s aan te schaffen of dit onderdeel van de aanbesteding te maken. Door zelf de abri’s aan te schaffen, krijgt de gemeente meer invloed op plaatsing, beheer, onderhoud en reparatie. De kosten kunnen worden terugverdiend middels een deel van de inkomsten van bushokjes-reclame, die wel zal worden uitbesteed.

Rover maakt het niet uit van wie de abri is, zolang de reiziger maar op een comfortabele manier op de bus kan wachten. En dat is nu niet altijd het geval. Zo hoort Rover-Amersfoort veel klachten over kieren en spleten waardoor reizigers last hebben van tocht en regen. Rover heeft de gemeente daarom gevraagd hier extra aandacht aan te besteden. Daarnaast heeft de Rover-afdeling aandacht gevraagd voor sociale veiligheid (verlichting, geen doodlopende hoekjes), plekken voor rolstoelen en vrij uitzicht in de richting waar de bus vandaan komt. Ook ziet Rover-Amersfoort wel iets in groene daken op de abri’s naar Utrechts voorbeeld.

Na de raadsvergadering werd door politici en ambtenaren toegezegd dat Rover in het verdere proces zal worden blijven betrokken.

Amersfoort, Afdelingsnieuws

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons