Skip to main content

Rover blij met Zuid-Hollandse bussen op vluchtstrook

Op initiatief van Rover en het Reizigersoverleg HWGO mogen bussen van Connexxion voortaan bij file op de A29 deels gebruik maken van de vluchtstrook. Rover is blij met deze maatregel, die de reistijd voor busreizigers in de spits zal verkorten.

De lijnbussen van Connexxion die tussen Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden en Zeeland over de A29 rijden, mogen voortaan bij file deels uitwijken naar de vluchtstrook. Dit mag in de richting naar Rotterdam tussen de Haringvlietbrug en de Molendijk. De andere richting op mogen de bussen vanaf het Vaanplein tot Barendrecht en na de Heinenoordtunnel tot aan de afrit Oud-Beijerland van de vluchtstrook gebruikmaken. De bussen rijden hier maximaal 20 kilometer per uur harder dan het verkeer op de normale rijbaan.

Rover was samen met het Reizigersoverleg Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee al langer in overleg met de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. Rover is blij dat de gesprekken uiteindelijk succes hebben opgeleverd. “Buspassagiers staan dagelijks in de file en lopen dan het risico hun aansluiting te missen”, stelt Patrick Mol van Rover-afdeling Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee (HWGO), “door het gebruik van de vluchtstrook blijft de vertraging beperkt. Wij juichen dit zeker toe.”

Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee, Lokaal