Praat mee over doorstroming OV in Amsterdam

Wat kan er beter aan de doorstroming van het openbaar vervoer in Amsterdam? Wat kan Rover doen om te zorgen dat de reizigersgroei door woningbouw en klimaatplannen op een goede manier door het OV wordt opgevangen? Rover regio Amsterdam nodigt reizigers uit om mee te denken tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 10 maart.

Steeds meer reizigers in Amsterdam kiezen voor het openbaar vervoer. Een goede doorstroming van bus en tram is essentieel om veel mensen vlot te kunnen vervoeren. De druk op de ruimte in de stad is echter groot en vrije trambanen nemen eerder af dan toe. Rover wil een pakket aan maatregelen om de doorstroming te bevorderen. Denk aan vrije tram- en busbanen, voorrang bij verkeerslichten, haltes op plekken waar veel mensen moeten zijn, goede haltefaciliteiten en voldoende grote trams en bussen.

Rover regio Amsterdam houdt bijna maandelijks een bijeenkomst om de ontwikkelingen van  het openbaar vervoer te bespreken en te bepalen wat Rover inbrengt in gesprekken met de Vervoerregio, gemeenten, provincie en vervoerbedrijven. De bijeenkomst rond doorstroming OV vindt plaats op dinsdag 10 maart vanaf 19:50 uur in het Haarlemmermeerstation (Amstelveenseweg 264 in Amsterdam ingang via de achterzijde). Belangstellenden zijn van harte welkom om mee te denken. Vooraf aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Amsterdam, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons