Nederhorst den Berg krijgt zaterdagbus terug

Vanaf 18 juli zal Connexxion lijn 106 op zaterdag overdag weer tussen Weesp en Nederhorst den Berg rijden. De lijn was sinds de coronamaatregelen op zaterdag gesneuveld maar wordt na actie van Rover-afdeling ’t Gooi weer hersteld.

Met het inkrimpen van de dienstregeling in maart, werd bus 106 tussen Weesp en Nederhorst den Berg op zaterdag geschrapt. Per 1 juni ging het OV “terug naar normaal”, maar met veel plaatselijke beperkingen of wijzigingen. In de Gooi- en Vechtstreek wordt sindsdien ook op zaterdag een zondagsdienstregeling gereden. Lijn 106 tussen Weesp en Nederhorst den Berg, die op zondag niet rijdt, was kind van de rekening.

Tussen alle maatregelen en wijzigingen door, is lijn 106 simpelweg aan de aandacht van Connexxion, provincie Noord-Holland en het plaatselijk Rocov ontsnapt. Totdat er begin juli een signaal bij Rover binnenkwam vanuit Nederhorst den Berg. Rover-’t Gooi is meteen in actie gekomen voor terugkeer van de bus op zaterdag, met succes.

Vanaf zaterdag 18 juli rijdt de bus weer tussen Nederhorst den Berg en Weesp tussen 09:00 en 17:00 uur. Rover-’t Gooi gaat monitoren of de aangeboden bediening voldoende is.

Het Gooi, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons