Rover wil meer ruimte voor OV in Haagse plannen

Maak in de toekomstplannen over het gebied tussen het centrum en het centraal station van Den Haag voldoende ruimte vrij voor het OV. Dat vraagt Rover-Den Haag in een brief aan de gemeente. De Rover-afdeling pleit onder meer voor meer ruimte voor de bus en een extra tramspoor.

Gemeente Den Haag heeft plannen voor verdergaande verstedelijking van het gebied van de Campusboulevard en rond Den Haag Centraal waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Ruimte voor verkeer wordt beperkt ten gunste van de voetganger en de fietser. Rover-Den Haag is ingenomen met de plannen maar ziet dat er onvoldoende ruimte is ingecalculeerd voor het openbaar vervoer. Zo komt de vrije busbaan op het Prins Bernardviaduct te vervallen.

Rover-Den Haag wijst de gemeente erop dat er juist een verschuiving nodig is naar duurzaam vervoer. Zeker gezien de verwachte groei van het aantal inwoners moet de stad ruimte bieden om het OV te laten meegroeien. Rover wil dat hier alvast rekening mee wordt gehouden bij de toekomstplannen, onder meer door ruimte op de Campusboulevard en het Prins Bernardviaduct te creëren voor een vrije busbaan naar het busplatform van Den Haag Centraal.

Ook pleit Rover-Den Haag ervoor ruimte vrij te houden voor een extra tramspoor op het Prins Bernhardviaduct voor een railverbinding tussen het centrum en het Bezuidenhout. Dit railtraject kan dienen als omleidingsroute en als mogelijke route van tramlijn 6.

Den Haag, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons