Wensen van Rover-Gelderland voor station Nijmegen

Een ruimere wachtruimte bij de bussen, meer plek voor gelede bussen naar de Nijmeegse Campus en een stationshuiskamer: onder meer deze wensen voor het nieuwe station Nijmegen geeft Rover-Gelderland mee in een brief aan de gemeente Nijmegen en ProRail. Ook vraagt Rover om participatie van reizigers en omwonenden.

Het stationsgebied in Nijmegen gaat op de schop. Rover is redelijk tevreden: het nieuwe derde perron, een ruime en brede reizigerstunnel, een nieuwe uitgang aan de westkant en een verbetering van het busstation zijn belangrijkste verbeteringen die op stapel staan. Op 23 maart houdt de gemeente een ‘Spoorcafé’ over de plannen. Ter voorbereiding heeft Rover-Gelderland alvast wat vragen en wensen gestuurd.

Zo heeft Rover-Gelderland nog wel de nodige vragen over de aansluiting op de bestaande voet- en fietspaden, de toegankelijkheid voor gehandicapten en slechtzienden en het aspect van sociale veiligheid. De Rover-afdeling vraagt zich af waarom de middenkap op het middenperron met 50 meter wordt ingekort terwijl dit volgens de dienstregeling niet nodig lijkt. Daarnaast geeft Rover een aantal wensen mee zoals voldoende faciliteiten voor wachtende busreizigers op het station, ruimte voor een stationshuiskamer en het inrichten van de nieuwe halte bij het Mercure hotel voor lange, moderne bussen.

Tot slot wijst Rover-Gelderland op het belang van participatie in het proces. Reizigers en omwonenden moeten weten wat er te gebeuren staat en wanneer ze iets in zouden kunnen brengen. “Het goed organiseren en inzetten van signalen uit de stad kan bijdragen aan een station dat niet alleen werkt voor NS en ProRail maar ook voor de gebruikers en de stad Nijmegen”, stelt Rover in de brief.

Gelderland, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons