Rover wil betere OV-verbindingen Rijswijk Buiten

Vier keer per uur een bus en in de nabije toekomst een CitySprinter naar station Rijswijk Buiten: daarvoor pleit Rover Den Haag in een brief aan de gemeente Rijswijk. Rover verwacht dat Rijswijk Buiten een belangrijke rol gaat spelen in de verdere verstedelijking van de zuidelijke Randstad.

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 wijst Rover Den Haag de gemeente Rijswijk alvast op een paar belangrijke ontwikkelingen die de komende tijd op de agenda staan. Zoals het herstel van de coronacrisis en de bouw van maar liefst 500.000 woningen in de zuidelijke Randstad. Rover wil dat ook investeringen in het openbaar vervoer op de agenda komen zodat er de komende jaren meer duurzame kilometers gemaakt kunnen worden.

Rijswijk Buiten zal een deel van de nieuwe woningen gaan huisvesten. Op dit moment wordt dit stadsdeel door maar één buslijn ontsloten. Rover pleit ervoor de bus zo snel mogelijk in frequentie te verhogen naar 4 keer per uur en de nodige besluiten te nemen over hoogwaardig OV in dit gebied. Het plan voor een station Rijswijk Buiten biedt hier kansen.

Daarnaast pleit Rover Den Haag voor meer verbeteringen in Rijswijk zoals een vaste verbinding naar Kijkduin en het alvast vrijmaken van ruimte in CID-Binckhorst voor lightrail naar Voorburg en Zoetermeer. Ook pleit de Rover-afdeling voor speciale tarieven en abonnementen voor (financieel) kwetsbaren zodat iedereen gebruik kan maken van het OV.

Den Haag, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons