Rover-Gelderland wil oplossing voor reizigers bus 56

Rover wil een oplossing voor reizigers nu buslijn 56 tussen Deventer en Borculo wordt opgeheven. Dat schrijft de reizigersvereniging in een brief aan Arriva, provincie Gelderland en gemeente Lochem. Rover pleit voor geïntegreerde bus- en treinabonnementen en een hogere frequentie van nieuwe buslijn 57.

Buslijn 56 tussen Deventer, Lochem en Borculo wordt opgeheven vanwege de vele nieuwe drempels op de provinciale weg tussen Harfsen en Epse. De reistijd wordt hierdoor te lang en aansluitingen zijn niet meer te halen. Rover heeft zich eerder al uitgesproken tegen het aanleggen van de drempels. Als alternatief kunnen reizigers vanuit Lochem of Borculo deels gebruik maken van de trein. Dit betekent een flinke toename in de reiskosten.

Rover vraagt Arriva om een oplossing. Bijvoorbeeld een vorm van geïntegreerde abonnementen zoals deze ook al bestaan voor de regionale trein en bus. Ook verwacht Rover meer ritten per uur met de nieuwe lijn 57 zodat reizigers vanuit Laren en Harfsen in de spits minimaal elk half uur naar Deventer kunnen. Met het minder vaak rijden met de nieuwe lijn 57 ondergraaft Arriva het eigen product, stelt Rover.

Via mediaberichten heeft Rover begrepen dat niet alle partijen vooraf op de hoogte waren van de gevolgen van de aanpassingen op de provinciale weg op het openbaar vervoer. Rover vindt dat een treurige constatering. Dit is volgens Rover niet in overeenstemming met de bedoeling van de wetgever en de Wet Personenvervoer 2000. De OV-reiziger wordt daar nu de dupe van.

Gelderland, Lokaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons