Skip to main content

Rover wil maatregelen treinuitval Hengelo - Bielefeld

Rover wil een oplossing voor de voortdurende treinuitval tussen Hengelo en Bielefeld. Zolang dit probleem zich nog voordoet, zouden reizigers bovendien ruimhartig gecompenseerd moeten worden.

Reizigers tussen Hengelo en het Duitse Bielefeld staan meer dan eens in de kou te wachten: de trein op dit traject rijdt al maanden vaker niet dan wel. De reiziger heeft geen zekerheid of de trein op het gewenste uur of het volgende uur zal rijden. Rover schat in dat zo’n 60% van deze treinen op Hengelo uitvalt. Soms twee achter elkaar. Dat betekent een fors langere reistijd voor getroffen reizigers, want de trein rijdt volgens de dienstregeling maar één keer per uur. Vervoerder Eurobahn zet wel vervangende bussen in tussen Hengelo en Bad Bentheim, maar deze zijn ruim 20 minuten langer onderweg.

De spoorverbinding wordt sinds de start in 2018 al geplaagd door problemen, vooral omdat de treinstellen het verschil in stroomsoort tussen het Nederlandse en Duitse spoor niet goed aankunnen (gelijkspanning versus wisselspanning). Rover maakt zich zorgen om de voortdurende uitval van treinritten, de treinreiziger kan op dit traject niet rekenen op een betrouwbare dienstregeling.

Rover roept Eurobahn op nu echt met een oplossing te komen. Ook vraagt Rover welke maatregelen de provincie Overijssel als één van de opdrachtgevers neemt. “De reiziger heeft nu al 4 jaar lang last van problemen op dit traject, dat vraagt om een ruimhartige compensatie van vertraging”, stelt Kees van Ramshorst namens Rover Overijssel. “Maar bovenal willen wij nu snel een structurele oplossing zijn zodat het vertrouwen van de reiziger hersteld kan worden.”

West-Overijssel, Lokaal