“Den Haag, wacht niet met investeren in OV!”

Bezuinig niet op het OV, maar investeer nu in uitbreiding van duurzaam vervoer. Dit adviseert Rover-Den Haag in een brief aan de (in)formateur van de nieuwe coalitie. De Rover-afdeling pleit onder meer voor versnelling van tramlijnen 9 en 16 en investeringen in railvervoer door de Binckhorst.

In Den Haag zullen de komende jaren circa 80.000 nieuwe inwoners gehuisvest gaan worden. En dat terwijl de stad de hoogste autodichtheid heeft van het land. Hoog tijd om te kiezen voor een toekomstvast en hoogwaardig openbaar vervoer. Deze investering is niet alleen nodig om de stad bereikbaar en leefbaar te houden, maar ook vanwege de klimaatdoelstelling waarbij het OV een belangrijke functie heeft te vervullen. Zo schrijft Rover-Den Haag.

De Rover-afdeling ziet dat er in de komende college- en raadsperiode verdergaande besluitvorming nodig is. Hiervoor doet Rover alvast de nodige adviezen. Zo pleit Rover-Den Haag voor doortrekking van de tramtunnel Grote Markstraat naar het OV-knooppunt Leyenburg. Tramlijnen 9 en 16 zouden in Zuidwest Den Haag versneld kunnen worden. En de gebieden Central Innovation District (CID) en de Binckhorst verdienen hoogwaardig OV, bij voorkeur een railverbinding.

Tot slot pleit Rover-Den Haag voor het stoppen met bezuinigen en het starten met investeren. De financiële tegemoetkoming vanuit het Rijk is sinds 2016 flink ingekrompen, waardoor er sinds de coronacrisis flink moet worden bezuinigd op het OV. Rover wil dat de gemeente het Rijk vraagt om herstel: de financiële tegemoetkoming zou weer teruggebracht moeten worden tot 100% met terugwerkende kracht tot 2016.

Den Haag, Lokaal

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons