Skip to main content

Rover wil Utrechtse nachtbussen terug

Het wordt hoog tijd dat de nachtbussen in provincie Utrecht terugkeren, stelt Rover. Samen met diverse studenten- en belangenorganisaties in het Rocov Utrecht trekt de reizigersvereniging aan de bel in een brief aan provincie Utrecht.

Sinds de coronacrisis rijden er al geen nachtlijnen meer in de provincie Utrecht. “Nu de samenleving weer volledig open is, blijft het openbaar vervoer achter bij de wensen van deze samenleving”, constateren Rover en de andere consumentenorganisaties. Tenslotte wordt er weer volop uitgegaan en worden er weer vele activiteiten georganiseerd in de late uren.

Het ontbreken van nachtbussen is geen luxeprobleem maar een serieuze kwestie op het gebeid van bereikbaarheid en veiligheid, stellen de consumentenorganisaties. “Door de afwezigheid van nachtbussen worden nu veel reizigers die hun leven weer oppakken gedwongen de fiets te pakken of dure taxi’s in te schakelen. Voor reizigers met een beperking is het bovendien vaak praktisch niet mogelijk zelf ander vervoer te regelen.” Ook wijzen de organisaties op het tekort aan studentenkamers waardoor veel studenten zich buiten de stad moeten vestigen. Goede verbindingen met de stad zijn daarom van belang om studenten deel te kunnen laten nemen aan de samenleving.

Rover en de andere consumentenorganisaties zien de grootste prioriteit nu bij het herstellen van nachtbus 412 van Utrecht naar Zeist. Deze bus reed langs het SSH-complex ‘De Warande’ dat tegenwoordig minder in trek is omdat veel studenten zich niet veilig voelen de afstand ’s nachts te fietsen en een taxi niet kunnen betalen.

Utrecht, Lokaal