Skip to main content

Betere overstap voor reizigers naar Heerlen

De overstap voor reizigers van en naar Heerlen vanuit de richting Eindhoven is per direct verbeterd. Rover-Limburg had geklaagd dat de overstaptijd en afstand het vooral voor reizigers met een mobiliteitsbeperking onmohelijk maakten de overstap te halen.

Op 15 juli reed een vrachtauto tegen een spoorbrug in Sittard waardoor de spoorbrug zodanig beschadigd werd dat nog maar één van de twee sporen die over de brug lopen, te gebruiken is. Daarom kunnen er tussen Roermond en Sittard minder treinen rijden omdat al het treinverkeer over één spoor moet. Reizigers zijn nu aangewezen op een overstap in Sittard, maar de aansluiting was niet optimaal. Reden voor Rover-Limburg om te pleiten voor het koppelen van treinen.

Na overleg tussen NS, Arriva en ProRail is het gelukt alsnog een oplossing voor te vinden. De treinen komen nu zoveel mogelijk op hetzelfde perron of een aangrenzend perron aan. Dit maakt het overstappen makkelijker omdat reizigers geen lange afstand meer hoeven te overbruggen op het station. Door de aanpassing stopt de stoptrein van Arriva uit Kerkrade vanaf vandaag weer op het middenperron waardoor de korte aansluitingen op de Intercity van NS goed te halen is.

Eind september wordt de schade aan de spoorbrug hersteld waardoor beide sporen tussen Sittard en Roermond weer gebruikt kunnen worden. Vanaf dan kan de normale dienstregeling weer gereden worden.

Limburg, Lokaal