Skip to main content

Meer aandacht voor voetganger en fietser in symposium Rotterdam

Hoe zorgen we dat meer reizigers in regio Rotterdam/ Den Haag kiezen voor de fiets en de benenwagen? En dat het openbaar vervoer belangrijker voor de inwoners wordt dan een eigen auto? Praat mee op vrijdag 21 oktober. Het reizigersoverleg Metrocov organiseert deze dag het symposium STOP.

Met de term STOP wordt een prioriteit aangegeven in het beleid rondom vervoer: de eerste keuze is Stappen, daarna Trappen, daarna het Openbaar vervoer en pas op de laatste plaats de Personenauto. Met STOP wordt dus tevens de wens uitgesproken een halt toe te brengen aan de hoeveelheid autoverkeer. Want voetgangers belasten de openbare ruimte het minste, ook fietsers dragen bij aan milieuvriendelijk vervoer en het OV zorgt dat veel mensen zich op relatief milieuvriendelijke wijze tegelijk kunnen verplaatsen.

Wat is ervoor nodig deze prioriteit in regio Rotterdam Den Haag ook werkelijkheid te laten worden? Reizigersoverleg Metrocov, waar ook Rover deel van uitmaakt, bracht een aantal professionals bij elkaar. Schrijfster Annemiek Molster, fietsdeskundige Jan Ploeger, Manager OV van de Metropoolregio Marc Rosier en Rover-directeur Freek Bos gaan met elkaar en de toehoorders in gesprek hierover. Zij worden begeleid door dagvoorzitter Marc Maartens.

Ook meepraten? Het symposium vindt plaats op vrijdag 21 oktober van 10:00 uur tot 15:00 uur bij de RET in Rotterdam. Deelname is gratis, vooraf aanmelden kan via deze link.

Den Haag, Rotterdam, Lokaal