Skip to main content

Drie nieuwe bushaltes regio Amersfoort op advies van Rover

Op advies van de Rover-Amersfoort zijn drie nieuwe bushaltes in de regio van Amersfoort aangelegd. In Barneveld, Leusden en Nijkerk zijn bij nieuwe woonwijken en een theater haltes verschenen zodat reizigers minder ver hoeven te lopen.

Steden en dorpen worden steeds uitgestrekter. Er worden woningen bijgebouwd en bedrijven verhuizen naar bedrijventerreinen aan de rand van de stad. Rover-Amersfoort constateerde dat reizigers hierdoor steeds meer te maken kregen met langere loopafstanden naar de bushalte in het centrum van het dorp of de wijk. Reden voor de Rover-afdeling om in overleg te gaan met de gemeentes en vervoerders, waardoor in 2022 drie nieuwe bushaltes verrezen.

De nieuwe haltes

In overleg met de gemeente Barneveld is langs de route van buslijn 105 de halte Valkseweg aangelegd. Deze halte ligt dichtbij een nieuwgebouwde middelbare school en het Pluimveemuseum, tegelijk is de halte goed bereikbaar voor bewoners van de nieuwe buitenwijk Hooilanden.

In overleg met de vervoerder Syntus-Utrecht bleek het mogelijk om buslijn 17 zonder rijtijdverlies een andere lus te laten rijden waardoor de gemeente Leusden een bushalte kon aanleggen bijna voor de deur van het gloednieuwe AFAS theater. De theaterzaal biedt plaats aan 850 bezoekers die nu niet meer ’s avonds in het donker honderden meters naar een halte op een kil bedrijventerrein hoeven te lopen.

In Nijkerk kreeg de woonwijk Corlaer eindelijk een bushalte. In het verleden was gedacht aan een treinhalte maar dat is er nooit van gekomen. De route van buslijn 101 werd al 3 jaar geleden verlegd langs de wijk. Omdat er zo weinig reizigers van de bus gebruik maakten, werd al die tijd geaarzeld om een bushalte aan te leggen. Dat er geen instappende reizigers zijn is nogal logisch wanneer er geen halte is, redeneerde Rover-Amersfoort. De Rover-afdeling heeft het in overleg met het Nijkerkse gemeentebestuur toch voor elkaar gekregen dat reizigers uit of naar Corlaer voortaan met de bus kunnen.

Amersfoort, Lokaal