Skip to main content

Wensenlijst Rover voor het openbaar vervoer in provincie Utrecht

Een tramverbinding van Oost naar West door de stad Utrecht, doortrekken van de geplande tram Amsterdam – Uithoorn naar Mijdrecht, een spoorlijn langs de A27. Het zijn enkele wensen die de Rover-afdelingen in provincie Utrecht voorleggen in een brief aan alle politieke partijen die nu schrijven aan hun verkiezingsprogramma’s.

“De unieke ligging van de Provincie Utrecht in het midden van Nederland maakt voor het bestuur van deze provincie mobiliteit, en daarin Openbaar Vervoer (OV), tot een zeer belangrijk onderwerp” stellen de Rover-afdelingen in Utrecht, Amersfoort en Rhenen-Wageningen. “Een sterke regie van de provincie kan leiden tot een aantrekkelijker OV: frequenter, sneller, fijnmaziger, eenvoudiger en doelmatiger”.

De Rover-afdelingen hebben daarom een lijst met prioriteiten opgesteld die terug zouden moeten komen in de verkiezingsprogramma’s. Zo pleit Rover voor één abonnement voor bus en trein, voor een hogere frequentie van regionale treinen en voor goede afstelling van verkeerslichten voor bussen.

Infrastructuur, Politiek en lobby, Amersfoort, Utrecht, Rhenen/Wageningen, Afdelingsnieuws