Skip to main content

Rover wil tramverbinding tussen Madurodam en de Eisenhowerlaan

Rover-Den Haag wil een railtracé tussen Madurodam en de Eisenhowerlaan, zo schrijft de Rover-afdeling in een brief aan de gemeente. Mogelijke grootschalige werkzaamheden op dat traject bieden een uitgelezen kans om hier rails aan te leggen.

Rover-Den Haag zou graag een railverbinding zien tussen Madurodam en de Eisenhowerlaan. Dit zou een snelle, duurzame verbinding kunnen bieden voor reizigers tussen Scheveningen Haven, de Internationale Zone, het centrum van Den Haag en de rest van de Randstad. Ook de doorstroming van het verkeer tussen Scheveningen en de rest van Den Haag zou hiervan profiteren.

Aanleiding voor het pleidooi van Rover-Den Haag is een onderzoek van de Haagse gemeenteraad naar een mogelijke verdieping van de Professor B.M. Teldersweg. Deze weg, die nu Madurodam en de Eisenhowerlaan voor automobilisten verbindt, wordt gezien als obstakel in het groengebied Westbroekpark/ Scheveningse Bosjes waardoor de gemeente de nodige aanpassingen wil doen. Rover verzoekt de gemeenteraad om in het onderzoek naar de toekomst van deze weg meteen de mogelijkheid voor een railtracé te onderzoeken.

Infrastructuur, Politiek en lobby, Den Haag, Afdelingsnieuws