Skip to main content

Blog: nu actie voor de toekomst

Het zijn bijzondere tijden. Aan de ene kant lijkt de wereld stil te staan, gelijktijdig draait de wereld ook gewoon door. Als Rover hebben we ook onze maatregelen genomen. Alle bijeenkomsten zijn geannuleerd of omgezet in videovergaderingen. Vrijwel iedereen werkt vanuit huis. Het voelt zelfs raar om deze blog te schrijven voor de website. Want wat is er nu belangrijk om over te schrijven? Virussen zijn niet onze expertise, over Corona kan ik daarom alleen schrijven dat we met z’n allen de adviezen van het RIVM moeten opvolgen.

Als Rover gebruiken we deze tijd vooral voor langere termijn zaken. Want we hopen straks allemaal weer op een fijne manier van het OV gebruik te kunnen maken. Zo hebben we de afgelopen week meerdere malen op afstand overlegd over de opvolger van de OV-Chipkaart. Natuurlijk zijn we ook bezig met het aandringen op het oplossen van het ‘omchecken’ bij een overstap naar een andere vervoerder. Na onze enquête bleek dat reizigers dit fenomeen liever vandaag dan morgen kwijt zijn.
Daarbij winnen wij, de reizigers, een klein beetje terrein. Bij Transdev, het moederbedrijf van onder andere Connexxion en Breng, is Pier Eringa sinds korte tijd de topman. Hij gaf aan treinreiziger.nl een interview over zijn plannen voor het bedrijf. Daarin liet hij geen twijfel bestaan over het omchecken: “dat moet je natuurlijk heel snel oplossen”. Daarvoor ziet hij een mogelijkheid in de introductie van nieuwe betaalwijzen in het OV zoals het kunnen inchecken met de bankpas. Eringa sluit hiermee aan op de suggesties van Rover voor de nieuwe betaalwijzen .

Eringa gaf overigens ook aan dat hij wel een zetje in de rug nodig heeft om een einde aan het omcheken te maken: “dit moet de overheid er gewoon doorheen drukken. Hier is een sterke regiefunctie van de overheid nodig.” Minister Van Nieuwenhuizen gaat deze week schriftelijk in debat met de Tweede Kamer over onder andere dit probleem. Reizigers en vervoerders vragen erom dat de minister hier nu actie op onderneemt, daar plukken we in de toekomst de vruchten van.

Freek Bos,
Directeur Rover

Politiek en lobby, Corona