Skip to main content

Dagkaartenoverzicht 2020: eropuit in coronatijd

Nog een dagje met het OV eropuit deze zomer? Gelukkig mogen we het OV weer voor recreatieve doelen gebruiken, maar wie een dagje op pad gaat moet wel rekening houden met een aantal (tijdelijke) veranderingen. Denk naast het dragen van een mondkapje ook aan het reserveren van een fietsplek bij NS en het vooraf aanschaffen van eventuele dagkaarten.

Dagkaartenoverzicht 2020

Een regionaal dagkaartje kan soms voordeliger zijn dan het kilometertarief van de OV-chipkaart. Dit betekent wel even puzzelen; sinds de komst van "één kaart voor al het OV" bestaat er juist een tal aan dagkaart(product)en. Rover zet daarom ieder jaar alle dagkaarten op een rij. Dit jaar is daar niet anders in, maar het daadwerkelijk aanschaffen van een dagkaartje gaat wel anders in z’n werk. Veruit de meeste busmaatschappijen laten wegens corona geen dagkaartjes door de chauffeur verkopen. Als alternatief zijn de dagkaart(product)en nu vaak te koop via internet, apps of verkooppunten.

Nieuw in 2020

Hiernaast is er nog een aantal wijzigingen dit jaar. Nieuw is een dagkaart van EBS in Zuid-Holland. EBS rijdt hier rond Den Haag, Delft en Zoetermeer (Haaglanden) en op Voorne-Putten. De RET heeft de dagkaart reductietarief voor 65 plussers afgeschaft, voor kinderen bestaat het nog wel. En er is ook nog een beetje goed nieuws te melden rondom de coronamaatregelen: kinderen (t/m 11 jaar) mogen tijdelijk gratis mee met Connexxion en Hermes.

Bekijk hier het hele dagkaartenoverzicht.

Betaalwijzen