Blog: hulde aan de buschauffeurs

Donderdag raasde een storm over Nederland. Vrachtwagens werden omvergeblazen, het vliegverkeer werd een tijd stilgelegd, veerdiensten werden uit de vaart genomen en de treindienst werd vrijwel in het hele land opgeheven. Maar de bussen reden door, ondanks bomen en takken op de weg en stevige windstoten.

Toen de reizigers in de gaten kregen dat de treinen waarschijnlijk de hele dag niet meer zouden rijden ontstond er een run op de lijnbussen. De bussen raakten overvol en bij sommige haltes reed de bus noodgedwongen door omdat er echt niemand meer bij kon. De busbedrijven rukten met zoveel mogelijk materieel uit, maar het was aan de buschauffeurs te danken dat het allemaal lukte. Dat de website van 9292 die dag uitviel was een hinderlijk maar overkomelijk bedrijfsongeval.

In de media was veel aandacht voor het feit dat automobilisten gestrande reizigers mee namen. Dat was prima omdat het veel zegt over het saamhorigheidsgevoel van de Nederlanders. Maar de buschauffeurs verdienen minstens zoveel lof voor hun inzet. Gelukkig waren de Cao-onderhandelingen net afgerond. De buschauffeurs verdienen een goede Cao. Namens de reizigers: dank voor jullie inzet!

Arriën Kruyt
Voorzitter Rover

Blog, Dienstuitvoering

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons