Weer onduidelijkheid over treinen naar Duitsland

Reizigers naar Duitsland kunnen deze weken voor een onaangename verrassing komen te staan: de ICE van en naar Keulen wordt omgeleid en stopt daardoor niet op een aantal stations, waaronder Arnhem en Düsseldorf. Op de websites van NS en NS International wordt al dagenlang gezwegen over deze afwijking. Rover heeft NS om opheldering gevraagd.

Vorige week werden reizigers tussen Amsterdam, Amersfoort, Deventer en verder verrast toen er minder Intercity’s reden door werkzaamheden in Duitsland. Deze week is de beurt aan reizigers tussen Arnhem, Oberhausen en Düsseldorf, want de ICE stopt wegens een omleiding van 9  t/m 27 mei niet op deze stations. Informatie over deze omleiding is niet te vinden op de websites van NS en NS International. Alleen wie concreet een reis probeert te plannen komt tot de ontdekking dat verbindingen ontbreken.

Op Twitter laat NS weten de informatie nog op de website te moeten plaatsen. “Ik kan me voorstellen dat het heel simpel lijkt. Maar binnen een grote organisatie is soms meer tijd nodig om dingen door te voeren”, stelt de NS-webcare. Hoeveel tijd NS denkt nodig te hebben is onbekend. Intussen is de omleiding, die al sinds november 2017 bij NS bekend was, al een aantal dagen in volle gang. Berichten over een omgekeerde rijtuigvolgorde van de ICE worden intussen wel gemeld.

“Dit is het zoveelste voorbeeld van door NS niet/slecht/te laat aangekondigde (ingrijpende) wijzigingen van internationale treindiensten”, schrijft Rover aan NS. “Wij horen graag een verklaring van wat ditmaal de oorzaak is geweest. En tevens wat NS gaat doen aan dit probleem, dat we inmiddels wel structureel mogen noemen”.

Reisinformatie, Internationaal

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons