Skip to main content

‘Klapperbord’ teruggekeerd op Rotterdam Centraal

Vanaf vandaag kunnen treinreizigers op Rotterdam Centraal voor hun reisinformatie weer terecht bij een groot “klapperbord” op het station. Rover heeft meerdere keren om de komst van het grote bord verzocht en is dan ook blij met de terugkeer.

“Dit is precies wat de reiziger nodig heeft, in één oogopslag zien welke treinen er gaan vertrekken en waar hij heen moet”, stelde Rover-directeur Freek Bos bij de onthulling van het reisinformatiebord. “Bovendien is dit bord een ontzettend handig herkenningspunt voor reizigers die elkaar hier op het station ontmoeten”. 

Volgens Rover hebben veel mensen om de terugkeer van het grote blauwe bord verzocht. Het grote bord geeft een totaaloverzicht van de verschillende treinen die het komende half uur vertrekken, op de diverse kleinere digitale borden ontbreekt dit. Ook stellen sommige reizigers dat zij de kleinere borden niet goed vanaf een afstand kunnen raadplegen.

Eerder werd een groot reisinformatiescherm geplaatst op station Schiphol. Stations Utrecht Centraal en Den Haag Centraal volgen nog. Overigens klapperen de nieuwe ‘klapperborden’ niet meer: de borden zijn nu geheel digitaal.

Foto: NS

 

Reisinformatie, Stations en haltes, Rotterdam