Rover ongelukkig met wijziging reisplanner NS

Rover is verrast door een aanpassing in de NS-reisplanner, waardoor reizigers nu direct met de aanmeldfunctie te maken krijgen. Rover vraagt NS de wijziging terug te draaien zodat niet ten onrechte de indruk wordt gewekt dat het aanmelden van een reis verplicht is.

Sinds kort heeft NS een verandering doorgevoerd in de reisplanner op de NS-website. Wie hier een reisadvies opvraagt, krijgt te maken met de knop ‘plannen en aanmelden’. Hoewel het vooraf aanmelden van de reis niet verplicht is, wordt wel deze indruk gewekt. Rover vreest daarom dat met deze vorm van communicatie de nodige drempels wordt opgeworpen.

In een bericht aan NS maakt Rover bezwaar tegen de aanpassing van de reisplanner. “Dit ontmoedigt reizen met het OV en schrikt nieuwe reizigers af”, concludeert Rover. “Bovendien vinden wij het doorvoeren van een dergelijke wijziging niet passen in een tijd waarin de coronamaatregelen vrijwel allemaal worden afgeschaft en juist alle aandacht gericht zou moeten zijn op het weer terugwinnen van reizigers”.

De mogelijkheid een treinreis vooraf aan te melden, is altijd gepresenteerd als tijdelijke coronamaatregel. Inmiddels heeft NS Rover erover geïnformeerd de dienst te blijven aanbieden omdat dit past in het beleid om te informeren over drukte. Rover heeft gen probleem met de vrijwillige aanmeldfunctie maar vraagt NS wel de wijzigingen in de reisplanner terug te draaien zodat het plannen van een reis een vrijblijvend karakter blijft houden.

Reisinformatie

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons