Rover waarschuwt reiziger voor Formule 1 hinder

Rover waarschuwt treinreizigers voor overlast op het spoor in heel het land tijdens het Formule 1 weekend. De reizigersvereniging vreest dat veel reizigers voor een onaangename verrassing komen te staan en vraagt NS daarom om duidelijkheid te scheppen.

Van vrijdag 3 t/m zondag 5 september vindt de Formule 1 Dutch Grand Prix plaats op het circuit van Zandvoort. NS verwacht 10 keer zoveel reizigers als normaal naar Zandvoort te vervoeren en rijdt daarom iedere 5 minuten een trein naar de badplaats. Dit heeft gevolgen voor trajecten op andere plekken in het land, waar de reiziger te maken kan krijgen met een uitgedunde dienstregeling en kortere treinen.

NS laat weten in het F1 weekend op een aantal minder drukke trajecten met minder treinen te rijden. Niet een erg duidelijke boodschap voor de reiziger, stelt Rover-directeur Freek Bos: “er rijden minder Intercity’s tussen Utrecht en Den Haag en tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem, terwijl dit normaal gesproken niet bekend als minder drukke trajecten. Ook naar Rotterdam CS vervallen treinen, ondanks de Wereldhavendagen die ook dat weekend plaatsvinden. En beseft de reiziger zich dat dit weekend ook de hele vrijdag omvat?”

Rover waarschuwt reizigers zich goed te informeren bij het plannen van een treinreis tijdens het F1 weekend. Aan NS heeft Rover gevraagd met heldere informatie te komen en voldoende aandacht te hebben voor de impact op treinreizigers die niet naar de F1 onderweg zijn.

Reisinformatie

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons