Skip to main content

Personeelstekorten: Rover wil dat Arriva informatie verbetert

Arriva moet de reiziger beter informeren over de gevolgen van personeelstekorten. Dat schrijft Reizigersvereniging Rover aan Arriva. Reizigers krijgen te maken met minder bussen maar er is niet altijd duidelijk waar en wanneer. Rover roept reizigers op om drukte in het openbaar vervoer te melden.

De OV-sector kampt met personeelstekorten, onder meer door hoger ziekteverzuim. Reizigers kunnen hierdoor te maken krijgen met minder bussen of kortere treinen. Een kortere trein is beter dan helemaal geen trein, vindt Rover. Toch houdt de reizigersvereniging graag de vinger aan de pols en roept reizigers daarom op om drukte te melden via www.vollebussen.nl en www.volletreinen.nl.

Van Arriva eist Rover betere reisinformatie. Arriva lijkt de problemen nu te verhullen in verzonnen termen zoals een ‘fietsdienstregeling’ (Friesland) of een ‘voorjaarsdienstregeling’ (Limburg). Beide dienstregelingen bestaan niet en zullen bij de reiziger dan ook geen belletje doen rinkelen. De reisinformatie op de website van Arriva is bovendien incompleet.

Nu Arriva minder ritten kan rijden dan contractueel afgesproken, kan dit leiden tot boetes of minder uitbetalingen door de provincies. Rover pleit ervoor om de bedragen die dit oplevert te storten in een reizigersfonds. Zo kan dit worden gebruikt om verbeteringen voor de reiziger te financieren.

Reisinformatie, Drukte in het OV