Skip to main content

"Tref reiziger niet met staking!"

Rover is allerminst te spreken over de stakingsplannen waardoor komende maandag veel reizigers gedupeerd worden. Dit terwijl de aanleiding van de stakingen niets met het OV te maken heeft.

Vandaag is bekend geworden dat vakbonden maandagmorgen tot 7.06  gaan staken tegen de hoge pensioenleeftijd. De vakbonden willen de pensioenleeftijd handhaven op 66 jaar en staken daarom symbolisch 66 minuten tot 07:06 bij NS, in het Limburgse streekvervoer en in het OV in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Echter zal er voor de aanvang van de staking ook geen openbaar vervoer rijden in de stakingsgebieden. Ook na de staking zal de treinreiziger nog veel overlast ervaren, want de opstart van de treindienst is essentieel: treinen en personeel staan na de staking op de verkeerde plek waardoor de reiziger te maken kan krijgen met uitval, vertraging en kortere treinen.

Kortom, de reiziger wordt maandag hard getroffen. “De staking is disproportioneel”, concludeert Rover-directeur Freek Bos, “OV-bedrijven hebben niets te zeggen over de pensioenleeftijd maar het is de OV-reiziger die nu de dupe wordt van deze staking.” Rover roept de vakbonden op om er voor te zorgen dat reizigers maandag gewoon op het werk of op school kunnen komen.

Staking