Skip to main content

Rover nodigt vakbonden en vervoerbedrijven uit voor gesprek

Rover heeft de vakbonden en streekvervoerders uitgenodigd voor een gesprek. De reizigersverenging hoopt hiermee de impasse in de CAO-onderhandelingen te doorbreken en de ov-stakingen op te schorten.

De stakingen in het openbaar vervoer houden al langere tijd aan nu de CAO-onderhandelingen stil liggen. Reizigers worden hierdoor hard getroffen. Steeds meer reizigers melden zich bij Rover omdat zij in grote problemen komen wanneer zij nog meer afspraken, lessen of werkdagen moeten missen.

Volgens Rover is de situatie schadelijk voor de toekomst van het openbaar vervoer. “Hoe langer deze impasse duurt, hoe groter de kans dat reizigers afhaken. Reizigers die vaak uit volle overtuiging hebben gekozen voor deze duurzame manier van vervoer”, stelt Rover-directeur Freek Bos.

Rover heeft de bonden en werkgevers uitgenodigd om komende maandag met elkaar in gesprek te gaan in aanwezigheid van Rover-directeur Freek Bos en Voorzitter Saskia Kluit. Bij Rover heerst optimisme. “Wij hebben de indruk dat bij alle partijen de wil is om samen tot een goede oplossing te komen”, ziet Freek Bos. Rover hoopt dat het gesprek leidt tot opschorten van de stakingen. Of nog beter aanzet geeft voor een breed gedragen onderhandelingsresultaat zodat de stakingen tot het verleden behoren.

Staking