Station Zwolle Stadshagen eind dit jaar open

Rover West–Overijssel is blij dat de treinen tussen Kampen en Zwolle alsnog gaan stoppen in Stadshagen. De Rover-afdeling pleit voor een strakke planning van de nog benodigde werkzaamheden om onaangename verrassingen te voorkomen.

Station Zwolle Stadshagen zou in december 2017 in gebruik worden genomen. Vanwege een slappe grond onder de Kamperlijn kon echter de beoogde snelheid van 140 kilometer per uur niet gehaald worden. Besloten werd om niet harder dan 100 kilometer per uur te rijden en het nieuwe station Stadshagen links te laten liggen.

Inmiddels heeft ProRail een oplossing gevonden in het sneller laten keren van de trein in Zwolle en aanpassingen aan het spoor van de Kamperlijn. Rover West-Overijssel hoopt dat de aanpassingen met weinig hinder voor reizigers gedaan kunnen worden. De nieuwe dienstregeling, die uiterlijk december 2019 ingaat, zal mogelijk ook gevolgen hebben voor de vertrek- en aankomsttijd in Zwolle. In het kader van het ROCOV Overijssel zal Rover West-Overijssel nog advies geven over de vast te stellen (tussentijdse) dienstregeling.

Infrastructuur, Stations en haltes, West-Overijssel, Afdelingsnieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tijdelijk spoednummer:
    06-57497662

Volg ons