Skip to main content

Rover blij met jongerenproducten NS

Rover is blij met de nieuwe jongerenproducten die NS vandaag heeft aangekondigd. Hiermee komt NS tegemoet aan het verzoek van Rover en de andere consumentenorganisaties om met aantrekkelijke en voordelige jongerenproducten te komen die het succes van de voormalige tienertoer kunnen evenaren.

In de zomer lanceert NS een aantal voordelige producten voor jongeren van 12 t/m 18 jaar: een dagkaart waarmee jongeren voor €7,50 buiten de spits kunnen reizen en een Jongeren Weekend-abonnement voor € 15,- per maand. “We zijn blij dat NS ons advies heeft opgevolgd door met jongerenproducten te komen”, stelt Rover-directeur Freek Bos, “met name voor scholieren zonder OV studentenkaart maakt dit het reizen met de trein weer extra aantrekkelijk.”

NS kondigt tegelijk aan om vol in te gaan zetten op de ‘flexreiziger’: de reiziger die zich niet beperkt tot de trein maar verschillende vormen van privé-, deel-, en openbaar vervoer wil combineren zonder hierbij tegen drempels op te lopen. Rover maakt zich al jaren sterk voor het vereenvoudigen van een overstap tussen verschillende vormen van OV. Zo pleit Rover voor het aanbieden van abonnementen die in zowel trein als bus, tram en metro geldig zijn. NS zou hierin het voortouw kunnen nemen.

Tarieven