Skip to main content

Geld terug voor treinreizigers Heerlen - Aachen

Arriva heeft het kilometertarief op treintraject Heerlen – Aachen aangepast, nadat Rover eerder constateerde dat hier teveel in rekening werd gebracht. Gedupeerde treinreizigers kunnen het teveel betaalde bedrag terugkrijgen.

Al ruim een jaar geleden concludeerde Rover dat de prijs voor de treinrit Heerlen – Aachen in zowel Nederland als Duitsland één tariefeenheid te hoog was ingesteld. Daarop heeft Arriva eerder dit jaar het euvel verholpen, maar de compensatie van getroffen reizigers liet nog op zich wachten.

Inmiddels is bepaald dat reizigers die tussen 9 december 2018 en 29 februari 2020 op het traject reisden, € 0,198 per rit terug kunnen ontvangen. Voor reizigers die op saldo reisden, kan het teveel betaalde bedrag op de OV-chipkaart worden geladen bij een kaartautomaat of ophaalpunt. Voor reizigers met een Arriva-abonnement geldt dat Arriva contact met ze zal opnemen. Incidentele reizigers die reisden met een uit de automaat gekocht kaartje of E-ticket worden opgeroepen om, als zij in aanmerking denken te komen voor terugbetaling, zich via de website bij Arriva te melden.

Tarieven, Internationaal, Limburg