Skip to main content

Nieuwe NS-tickets: een mooi begin

Rover vindt het positief dat NS nadenkt over nieuwe aantrekkelijke kaartsoorten om de reiziger na de coronacrisis weer terug te winnen. Rover hoopt dat er snel nog meer aanbiedingen zullen volgen en pleit onder meer voor een snelle terugkeer van de ‘Kruidvatkaartjes’.

Rover heeft de vervoersbedrijven eerder geadviseerd aantrekkelijke treinkaartjes te introduceren zoals voordelige dagkaartjes en tickets met ‘welkom terug’-korting. NS komt nu als reactie met enkele nieuwe kaartsoorten: een zesrittenkaart, een vroegboek-dalticket en een voordelig groepsticket. Een mooi begin, vindt Rover.

“We zijn blij dat NS onze wens deelt om in te spelen op het veranderd reisgedrag na corona”, stelt Rover-directeur Freek Bos. “We hopen dat NS nu snel nog meer stappen door bijvoorbeeld de voordelige treinkaartjes via Kruidvat en Albert Heijn te laten terugkeren, juist nu de nodige versoepelingen voor de deur staan.”

Nu meer mensen thuiswerken, is een relatief groot deel van de huidige reizigers op pad voor recreatieve doelen. Rover ziet hier kansen voor NS. Naast de terugkeer van de Kruidvatkaartjes zou NS de reiziger kunnen terugwinnen met NS-dagtochten, uitjes via de Spoordeelwinkel en de herintroductie van het weekendretour. Ook pleit Rover voor de ontwikkeling van nieuwe treinabonnementen die beter aansluiten bij het reisgedrag van mensen die deels vanuit huis werken.

Tarieven, Corona