Skip to main content

Met het OV kom je thuis: reizen met Connexxion voor €0,10

Connexxion is een actie gestart met goedkope buskaartjes: voor slechts 10 cent kan de reiziger na een avondje uit met de bus naar huis. Hiermee komt Connexxion met een mooie reactie op de campagne die Rover samen met de uitgaanssector voerde voor aantrekkelijk OV in de avonduren.

Naar de film, uit eten of naar het café? Tot 10 april 2023 reis je met Connexxion voor slechts 10 cent na 20:00 uur ’s avonds naar huis. Het ticket is geldig op de bussen van Connexxion/Transdev/Overal in regio’s Amstelland-Meerlanden, Haarlem-IJmond, Noord-Holland Noord, Gooi- en Vechtstreek en de Zaanstreek. De actie werd door Connexxion in februari gelanceerd. Vanwege de langdurige OV-stakingen heeft de reiziger er tot nu toe nog niet zoveel gebruik van kunnen maken.

In oktober nam Manu Lageirse, topman van Transdev, namens de vervoersbedrijven ruim 3400 handtekeningen in ontvangst voor beter openbaar vervoer in de avonduren. De petitie was opgezet door Rover en vertegenwoordigers van de horeca- en cultuursector. In het bijbehorende bidbook ‘Met het OV kom je thuis’ hebben de actievoerders een aantal ideeën op een rij gezet om het OV beter beschikbaar te maken voor uitgaanspubliek. Een campagne met goedkope tickets was hier één voorbeeld van.

Rover hoopt dat meerdere vervoerders zich bij het initiatief van Connexxion willen aansluiten. Zelf goedkoop op reis? De voordeelkaartjes zijn te koop via deze link.

Tarieven