Station Bloemendaal is toegankelijker geworden

ProRail verbouwt station Bloemendaal. Nieuw zijn onder meer de liften naar de perrons en de heldere tunnel. Gelijktijdig levert NS voortaan Reisassistentie (voorheen AVG: assistentieverlening gehandicapten). Op 29 oktober was dat reden voor een feestelijke bijeenkomst, die goed werd bezocht. Mensen uit Bloemendaal zelf vooral, in actie gekomen nadat de provincie fors had gesneden in de bereikbaarheid per bus. Ook de pers en regionale belangengroepen waren aanwezig. Uiteraard liet ook de afdeling Toegankelijkheid van Rover haar gezicht zien.

ProRail werkt gestaag door aan de toegankelijkheid van stations. Intussen heeft ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (samen met Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid) het initiatief genomen de aansluiting tussen stations- en gemeentedomein aan te pakken. Hier valt nog een wereld te winnen, want vreemde zaken zoals een verspringende blindegeleidelijn bij de ingang van het station komen nu nog te veel voor.

Het doel van alle partijen is dat uiteindelijk iedereen zelfstandig van de trein gebruik kan maken. Maar niet alles kan in één dag worden gerealiseerd. Daarom zal NS de komende jaren het aantal stations met Reisassistentie fors uitbreiden – tot 2025 in principe tot alle stations op het Hoofdrailnet. Hier en daar zijn daarvoor nog wel aanpassingen aan onder meer perrons nodig.

Rover-Toegankelijkheid volgt deze ontwikkelingen op de voet en denkt samen met ouderenbonden en organisaties van mensen met een beperking in een vroeg stadium mee. In ons achterhoofd zien we als Rover ook het gemak dat andere reizigers van deze toegankelijkheidsvoorzieningen hebben. Denk aan reizigers die met koffers, een kinderwagen of een fiets onderweg zijn, of die tijdelijk geblesseerd zijn.

Toegankelijkheid, Stations en haltes, Haarlem e.o.

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons