Skip to main content

Walter Etty benoemd tot nieuwe voorzitter Rover

Walter Etty is benoemd tot opvolger van Arriën Kruyt als voorzitter van Reizigersvereniging Rover. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op zaterdag 26 mei steunden leden het voorstel van het bestuur om Walter Etty tot voorzitter te benoemen voor de periode van één jaar. In deze tijd zal hij zich richten op een transitie om Rover klaar te stomen voor de toekomst.

Walter Etty is zeven jaar voorzitter van de Consumentenbond geweest en werkt momenteel onder meer als organisatieadviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij kent de wereld van het openbaar vervoer goed, onder meer door zijn betrokkenheid bij adviestrajecten voor de ondernemingsraad van NS en als voorzitter van het OV-project Samen op Reis. Hij ziet de noodzaak om grote stappen te zetten in verbetering en groei van het openbaar vervoer: “In en om de steden moet de auto plaats maken voor voetgangers en fietsers. Forensen en bezoekers zullen dan in een straal van 10 tot 50 km veel meer OV nodig hebben. Ook In krimpgebieden wordt OV belangrijker.”

Walter Etty kent en waardeert het verenigingskarakter van Rover en ziet de stem van de reiziger als essentieel voor het bereiken van beter openbaar vervoer. Volgens Etty zou Rover hierbij voorop moeten lopen. Met nieuwe oplossingen voor de van-deur-tot-deur-reis, met ambitieuze eisen en acties voor een grote sprong in het aandeel van openbaar vervoer binnen de totale mobiliteit.

“De transitie van Rover is nodig omdat het OV verandert”, stelde Walter Etty tijdens de Algemene Ledenvergadering in Ermelo.” We hebben nieuwe kennis nodig, maar ook nieuwe kennissen: nieuwe allianties, niet alleen met vervoerders en overheden, maar ook met andere burgerorganisaties op het gebied van vervoer, klimaat en onderwijs en zorg”. Het bestuur van Rover is blij met de benoeming van Etty en verwacht samen met hem van het transitieproces een succes te kunnen maken.

Vereniging