De Reiziger nummer 6 van 2019 is verschenen

Cover DR1906Ons blad De Reiziger nummer 6 (november) van 2019 is verschenen. Deze week valt het blad (digitaal of per post) bij onze leden op de deurmat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Adnan Tekin wil  duurzaam doorpakken

Meer treinen naar Zandvoort en Den Helder. Een verlengde Noord/Zuidlijn, die uiteindelijk Zaandam en Schiphol met elkaar verbindt. En woningbouw rond zestig OV-knooppunten. Ambitieuze plannen bij de Noord-Hollandse gedeputeerde Adnan Tekin. Maar hoe gaat hij doorpakken?

Het Klimaatakkoord: magere OV-oogst

Ambities genoeg in het Klimaatakkoord: het verkeer moet een hoop minder CO2 gaan uitstoten. Toch komt het OV er vrij bekaaid vanaf; ‘beter benutten’ is het motto, terwijl voor een toekomstbestendig vervoersysteem toch echt meer nodig is.

Meer en betere fietsenstallingen

Bij heel wat stations is het dringen bij de fietsenstalling. Om aan de behoefte tegemoet te komen moeten er nog veel stallingsplaatsen bij komen. Wat zijn de plannen, is er genoeg geld beschikbaar, wanneer is er voor elke fiets een plek in de stalling?

Van het Zinkend Schip naar de Honingraat

Kijk eens uit het raam: dat is zeker de moeite waard als u van Amsterdam naar Utrecht reist! Een spoorlijn die alweer sinds 1843 mee gaat, maar in de loop der jaren veel veranderingen heeft ondergaan. En nee, het NEMO-gebouw stelt geen zinkend schip voor…

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Vereniging

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons