Skip to main content

Rover organiseert webinar over opvolger OV-chipkaart

Wat staat de reiziger te wachten als de OV-chipkaart straks wordt opgevolgd door nieuwe betaalmethoden? Aan welke voorwaarden zou de ‘ov-chipkaart 2.0’ moeten voldoen? Praat erover mee vanuit je eigen huiskamer tijdens het webinar dat Rover organiseert op maandag 21 september tussen 16:00 en 17:30 uur.

In 2023 zou de OV Chipkaart verleden tijd moeten zijn. Er wordt daarom hard gewerkt door partijen als Translink, overheden, banken en consumentenorganisaties aan nieuwe vormen van betalen in het OV. Al dit jaar krijgen hiermee reizigers te maken in de vorm van betalen via de mobiele telefoon of inchecken met de bankpas.

Rover bracht een aantal professionals bij elkaar om deze ontwikkelingen te bespreken. Hoe gaat de reiziger straks betalen voor zijn reis? Wanneer is de reiziger tevreden met opvolger van de OV-chipkaart? Hoe ontwerp je een goede opvolger? Vanuit een studio in Amsterdam worden onder meer deze vragen beantwoord door Freek Bos (directeur Rover), Bas van Weele (programmadirecteur OV Betalen) en Chris Meeuwsen (User Experience designer). De presentatie is in professionele handen van Marc Maartens, publicist onder andere bekend van OV Magazine.

Het webinar ‘Pinnen, chippen, scannen of strippen?’ is gratis te volgen voor geïnteresseerden. Tijdens het webinar kunnen vragen worden gesteld en meningen worden gegeven die ter plekke aan bod komen. Meedoen? Meld je nu al aan via deze link. Meer informatie en programma zullen verschijnen op www.rover.nl/webinar

Betaalwijzen, Vereniging