De Reiziger nummer 5 van 2020 is verschenen

2020 5 coverOns blad De Reiziger nummer 5 (september) van 2020 is verschenen en valt de komende dagen bij onze leden (digitaal of per post) op de mat. Met in deze editie onder meer de volgende onderwerpen:

Nieuwe dubbeldekkers: wat zijn de wensen?
In 2027 worden nieuwe intercitytreinen verwacht in Nederland. NS zet nu al de eerste stappen voor de aanbesteding. Rover leverde input, samen met andere consumentenorganisaties.

Geen marinierskazerne, wel een snelle IC
De marinierskazerne komt niet naar Vlissingen. Het rijk betaalt 650 miljoen euro als compensatie. Daar profiteert het Zeeuwse openbaar vervoer van: de treinverbinding met de Randstad wordt beter.

Railcatering door de jaren heen
Internationale treinreizigers zijn meestal wel bekend met het bistrorijtuig, voor een snelle snack of bekertje koffie. Het is bijna niet meer voor te stellen dat uitgebreid dineren in de trein vroeger heel normaal was...

Met fiets en trein van Katwijk naar Keulen
Langs de oude grens van het Romeinse rijk, de limes, lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Marina van Alphen fietste van Katwijk naar Keulen en nam de trein terug. Een aanrader!

Op verkenning: via het Aamsveen naar Enschede
Laten we nog eens teruggaan naar de Dinkel. Dit keer verkennen we de rivier vanaf het Duitse Gronau een stukje in zuidelijke richting.

En verder: tips voor trips, OV in de regio, een dienstregeling voor fotografen en Masterplan voor het Amsterdamse OV.
De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

banner word lid

Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

Contact

  • Utrechtseweg 59 3818 EA Amersfoort
  • 033-4220450
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons