Skip to main content

De Reiziger nummer 1 van 2022 is verschenen

Coverdr22Verenigingsblad De Reiziger nummer 1 van 2022 (januari) is verschenen en valt binnenkort zowel digitaal als op papier op de deurmat. 

Het digitale blad is een aanvulling op het papieren blad. Lezers van het papieren blad blijven deze versie dus ook gewoon ontvangen. Lezers met een digitaal lidmaatschap ontvangen alleen het digitale blad.

In nummer 1 van De Reiziger onder meer de volgende onderwerpen:

Toegankelijkheid is nog niet klaar
Vervoer is openbaar wanneer iedereen er gebruik van kan maken. Dus ook iedereen die blind of doof is, een rolstoel nodig heeft of vaak naar het toilet moet. Er is al veel mogelijk, maar het kan nog beter.

Westlandse lightrail: ff wachten nog
Lightrail in het Westland? Voorlopig komt het er nog niet van, valt te concluderen uit nieuw onderzoek. Eerst Bus Rapid Transit (BRT) en dan tegen 2050 misschien een verbouwing tot lightrail, is nu het voorstel. De wethouder wil juist opschieten.

Nieuwe spoorconcessie op komst
In 2024 gaat de nieuwe concessie van start op het hoofdrailnet. NS blijft de vervoerder, maar aan welke eisen moet die vanaf 2025 voldoen? Tijd om alvast een blik vooruit te werpen.

Niet vliegen maar treinen: wat is nodig?
We moeten internationaal meer de trein pakken. Helaas zijn er daarbij de nodige hindernissen. Consumentenorganisaties zoals de European Passengers Federation (EPF) weten welke dat zijn en kaarten ze aan. Een overzicht.

Kijk 'ns uit het raam
Deze keer bekijken we traject Breda - Dordrecht.

Op verkenning rondom Deinum
We verkennen dit terpdorp, steken het Van Harinxmakanaal over en volgen dit kanaal en de Harlinger Trekvaart naar het centrum van Leeuwarden. Na een wandeling door het stadshart en de Prinsentuin eindigen we bij het station.

De Reiziger is na te bestellen via deze pagina. Rover-leden die gekozen hebben voor een lidmaatschap met blad krijgen het blad opgestuurd, digitaal of per post. Klik hier voor meer informatie over het Rover-lidmaatschap.

Het digitale blad niet ontvangen? Check dan even de map ongewenste mail of geef uw emailadres door aan onze ledenservice (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vereniging