Skip to main content

Rover-Utrecht zoekt versterking

Heb je ideeën over hoe het openbaar vervoer in Utrecht beter kan? Altijd al mee willen praten over de nieuwe busdienstregeling? Wil je op de agenda zetten wat voor de Utrechtse reiziger belangrijk is? Laat dan je stem horen! Rover-Utrecht is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Het werkgebied van afdeling Utrecht strekt zich uit over de stad en een groot deel van de provincie Utrecht, van Abcoude tot Wijk bij Duurstede. De OV-reiziger krijgt hier te maken met treinen, bussen, trams, haltes en stations. Rover-Utrecht houdt zich dan ook bezig met een scala aan onderwerpen: dienstregelingen, routes, tarieven, bereikbaarheid, voorzieningen, toegankelijkheid..

Het is aan de vrijwilligers zelf om te bepalen op welke onderwerpen zij zich willen toeleggen. Ook de tijdsbesteding varieert per vrijwilliger: de één houdt zich fanatiek bezig met het voeren van acties, de ander schuift met regelmaat aan bij een overleg met de vervoersbedrijven, weer een ander vindt het vooral leuk om mee te denken tijdens de bijeenkomsten die één keer per maand plaatsvinden (op locatie of vanuit huis).

Als Rover-vrijwilliger hoef je geen diepgaande kennis te hebben van het openbaar vervoer. De kennis die je nodig hebt is vooral de ervaring met het reizen. Want de reiziger, dat zijn wij bij Rover zelf. Meer weten of eens kennismaken? Neem dan contact op met Aldo Markus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Actief worden in een andere regio? Neem dan vooral contact met ons op.

Vereniging